Min favorit sommartårta

IMG_4303

Vispa 3 äggvitor i 2-3 minuter, häll sedan i 3 dl socker och vispa ytterligare 2-3 minuter till en tjock marängsmet. Vill du ha marängen mer krispig så häll i lite Rice Crisp i smeten.

IMG_4305

Bred ut på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen på 125 grader i 65 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt marängen stå i eftervärmen under natten.

IMG_4310

Smörkräm: Blanda ihop 3 äggulor, 1 dl socker, 1 msk vetemjöl och 1 dl grädde på låg värme i en rostfri kastrull. Rör om tills krämen tjocknar och ta sedan åt sidan.

IMG_4311

Smält ner 125 gram smör i den varma krämen och tillsätt 1 tsk vaniljsocker, låt svalna. Voilà smörkrämen är klar!

IMG_4326

Bred sedan ut smörkrämen på marängen och ett lager vispad grädde på det.

IMG_4328

Och för den riktiga sommarkänslan – toppa med jordgubbar i massor!

Enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s